Hornøya og Reinøya
Nature ReserveDescription
Hornøya og Reinøya naturreservat er det østligste av 14 fredete sjøfuglkolonier langs Finnmarkskysten, og hekkeområde for en rekke sjøfuglarter. Flere av disse er oppført på Norsk rødliste for arter. På de flate partiene innover øyene hekker gråmåke, fiskemåke og svartbak, og reservatet er en av de største måkekoloniene i Europa. Også noen ærfuglpar hekker innover øyene, mens teist hekker spredt i fjellsprekker i strandkanten. I og rundt fuglefjellene på vestsiden av øyene hekker alkefugler, krykkje og toppskarv. I reservatet hekker tilnærmet følgende antall: alke: 300-450, lomvi: 14 000-15 000, polarlomvi: 300-400, lunde: 12 000 – 18 000, krykkje: 8 500-12 000, teist: 10, toppskarv: 600-700, storskarv: 400, svartbak: 200-600, gråmåke: 8 000-13 000, ærfugl: 250, stormsvale: noen få par. I tillegg opptrer en rekke andre arter i reservatet, og flokker av dykkender rundt øyene i vinterhalvåret. Den dominerende naturtypen i naturreservatet er fuglefjell-eng. Vegetasjonen er preget av sterk fuglegjødsling og fremstår som frodig. Skjørbuksurt, engsyre, rødsvingel og strandbalderbrå dominerer.
Conservation purpose
Bevare et viktig fuglefjell. Plante- og dyrelivet.